Novice

27.03.2020

Kia Motors ima novega predsednika

Songove bogate izkušnje in strokovnost bodo v pomoč pri prehodu na poslovanje prihodnosti — električna vozila in mobilnostne rešitve

Iz Kia Motors Corporation sporočajo, da je Ho-sung Song, dosedanji vodja globalnih operacij, postal predsednik najstarejšega korejskega avtomobilskega proizvajalca.

Ho-sung Song bo vodil uresničevanje srednjeročne in dolgoročne strategije
Gospod Song bo kot prvi mož Kie zadolžen za udejanjanje ‘Plana S’, znamkine srednjeročne in dolgoročne strategije, katere cilj je progresivna vzpostavitev vodilnega položaja v avtomobilski industriji prihodnosti.

Songove bogate izkušnje in strokovnost bodo v pomoč pri prehodu na poslovanje prihodnosti — električna vozila in mobilnostne rešitve
Dolgoletne izkušnje gospoda Songa na različnih področjih avtomobilske dejavnosti ter njegova strokovnost pri globalnem poslovanju bodo izjemna pridobitev ob prehodu Kie na poslovanje prihodnosti, v katerem bodo imeli pomembno vlogo električna vozila in mobilnostne rešitve.

Preden je zasedel sedanjo funkcijo vodje globalnih operacij je gospod Song uspešno deloval na različnih vodilnih položajih, npr. kot predsednik Kia Motors Europe in vodja izvoznega oddelka Kia Motors Corporation.

Cilj Kiine strategije 'Plan S' je prehod iz poslovnega sistema, osredotočenega na vozila z motorji z notranjim izgorevanjem, na električna in avtonomna vozila. Do leta 2025 namerava Kia ponuditi 11 električnih vozil. S tem želi znamka doseči 6,6 % tržni delež na globalnem trgu električnih vozil (brez Kitajske), obenem pa bi 25 % njene celotne prodaje predstavljala okolju prijaznejša vozila.

Dosedanji predsednik Han-Woo Park bo poslej svetovalec in bo še naprej pomagal pri izpolnjevanju Kiinih poslovnih ciljev.

Nekaj kariernih dosežkov Ho-sung Songa
-    vodja globalnih operacij, Kia Motors Corporation (izvršni podpredsednik)
-    predsednik Kia Motors Europe (višji podpredsednik)
-    vodja izvoznega oddelka, Kia Motors Corporation (podpredsednik)
-    predsednik Kia Motors France (podpredsednik)

Kia. Prva za ljudi.

 

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 50 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih