Novice

01.04.2020

Kia XCeed prejel nagrado Red Dot za oblikovanje

Nagrade Red Dot doslej prejeli vsi člani družine Ceed

Urbani križanec Kia XCeed je osvojil oblikovalsko nagrado Red Dot za leto 2020, s čimer je postal že četrti predstavnik družine Ceed, ki je odnesel to prestižno priznanje za produktno oblikovanje.

Kiina 25. nagrada Red Dot
Z novo XCeedovo nagrado se je število Kiinih nagrad Red Dot od leta 2009, ko je prvič prejela priznanje, povzpelo na 25. Lansko leto so nagrado prejeli Ceed, Ceed Sportswagon in ProCeed, ki so bili odlikovani zaradi svojega izjemnega dizajna.

Karim Habib, vodja Kiinega oblikovalskega centra, je ob tem dejal: “Kia si že dolgo prizadeva izboljševati kakovost svojih vozil ter čedalje bolj nadgrajuje uporabniško izkušnjo. Križanec XCeed odlično predstavlja to našo vizijo. Sem zelo ponosen, da našo zavezanost kakovosti cenijo kupci po vsem svetu.”

To je že druga velika svetovna oblikovalska nagrada za XCeed in celotno družino Ceed, saj je novi model že v začetku letošnjega leta prejel nagrado iF. XCeed je prav tako nedavno osvojil prestižno nemško priznanje ‘Zlati volan’ (Das Goldene Lenkrad).

Kia XCeed
Kia XCeed je novi mestni križanec (CUV), ki združuje praktičnost kompaktnega športnega terenca (SUV) s športno vodljivostjo kombilimuzine (hatchback). Gre za vozilo, namenjeno naraščajočemu povpraševanju evropskih kupcev po vozilih, ki so bolj ekspresivni in dinamični kot športni terenci, tako po videzu kot tudi po voznih lastnostih.

Novi CUV, ki je nastal kot športna alternativa tradicionalnim SUV-om, nudi primerljivo prostornost potnikom in njihovi prtljagi. Avto razveseljuje voznike s športno vodljivostjo, udobjem in varno vožnjo, hkrati pa zaradi višjega sedenja voznikom ponuja boljšo preglednost na cesti kot običajne kombilimuzine.

XCeed, ki je namenjen izključno evropskim kupcem, je oblikovan v Kiinem oblikovalskem središču v Frankfurtu. Od začetka prodaje jeseni 2019 so v Evropi prodali več kot 20.000 primerkov vozila. Kmalu bo naprodaj tudi elektrificirana, priključno-hibridna različica modela – XCeed Plug-in Hybrid.

O oblikovalskih nagradah Red Dot
Nagrade Red Dot podeljujejo v treh kategorijah (oblikovanje izdelka, znamke in komunikacije ter oblikovanje koncepta). Žirijo sestavlja 40 mednarodnih strokovnjakov, ki prihajajo iz vrst neodvisnih oblikovalcev, profesorjev oblikovanja in novinarjev.

Žirija izdelke ocenjuje na podlagi kriterijev, kot so inovacije, kakovost, funkcionalnost in okoljska ustreznost. Letos so podjetja iz 60 držav na tekmovanje prijavila kar 6.500 izdelkov.
Oblikovalski center Severno Porenje-Vestfalija že od leta 1955 podeljuje nagrade Red Dot, ki so postale eno najprestižnejših oblikovalskih tekmovanj na svetu.

Preizkusite XCeed.

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 50 milijaRed dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih