Prostore smo začasno zaprli – še vedno nudimo nakup in nujni servis
Zaradi omejitvenih ukrepov v naših prostorih do nadaljnjega ne nudimo prodajnih storitev. Vozilo lahko kupite preko spletnih strani, telefona in emaila. Zagotavljamo vam tudi nujni servis – pokličite, da se dogovorimo. Preberite več

Novice

19.08.2019

Test: Kia SW Ceed 1.0 T-GDI Edition
www.volan.si, 13.08. 2019

Ceed je po germansko odličen

Takšen karavan oziroma sportswagon je torej zelo uporaben in vsesplošno dober avtomobil s prijetno lego in dovolj dobrim menjalnikom, zanimiva pa je tudi cena, ki s popustom znaša le 17.410 EUR.

Med štirimi paketi opreme, ki so na voljo, je novi ceed bojda najbolj zaželen ravno s paketom LX edition. Zato smo na test že tretjič vzeli takšnega, celo z enakim motorjem že drugič. Ampak tokrat prvič s karavansko ritjo.

Je kot nekakšen laboratorij, v katerem vse štima in je res dobro izdelano, ni pa to ravno prostor za zabavo. Hočem reči, tudi v tem segmentu so tekmeci, ki bolj zaigrajo na srce, ceed pa je po germansko odličen in prav toliko suhoparen. Ampak to ni ravno kritika, bolj osebno mnenje.


Ceed je prijeten in ergonomsko uporaben, veliko je odlagališč, sedeži so dobri in zaslon je lepo odziven. Tudi materiali so precej dobri, kar pomeni, da je na splošno avtomobil zelo dober. Tokratni karavan pa še izjemno prostoren.

Prtljažnik meri zajetnih 625 litrov, kar je cel liter več od prejšnje generacije karavanskega civica, ki je bil v tem segmentu rekorder. In to je pohvalno, predvsem zato, ker kljub njegovi velikosti tudi prostora na sedežni klopi ne manjka. In ob podrtih naslonjalih prtljažnik vase sprejme skoraj 1,7 kubika tovora.

Pohvalna je tudi njegova uporabnost, v mislih imam predvsem kaveljčke za vrečke in podobno. Če boste pogosto prevažali pralne stroje ali imeli družinske dopustniške evakuacije, bo velik prtljažnik hitro prišel prav in tukaj zaenkrat ceedu ni para razen pri sestrski znamki.

Mogoče še beseda o motorju, čeprav smo prav takšnega že imeli na testu. Litrski trivaljni turbobencinar malce hecno brbota, kar ni nič nenavadnega, porabi pa dobrih sedem litrov na sto kilometrov. Po zmogljivostih je s svojimi 88 kilovati moči dokaj spodoben, nikakor pa ne zelo živahen, zato se nam je precej bolj dopadel 1,4-litrski turbomotor, ki ponudi ravno toliko več moči, da je bolj suveren. Sploh ob polnem prtljažniku, kar bi se tukaj moralo bolj pogosto dogajati.


Takšen karavan oziroma sportswagon je torej zelo uporaben in vsesplošno dober avtomobil s prijetno lego in dovolj dobrim menjalnikom, zanimiva pa je tudi cena. Ne tista prva na ceniku, ki znaša 23.610 EUR in je precej visoka, s popustom pa vas bo stal samo še 17.410 EUR. To je pa že dobra cena in točno tisočak in pol več od kombilimuzine. Še malce močnejši motor in bolj zanimivo barvo vzemite, pa boste imeli zelo prijeten avtomobil.

 

Za ogled originalnega članka, prosimo, kliknite TUKAJ!

 

Preizkusite Ceeda.

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih