Novice

26.08.2019

Začetek proizvodnje Kiinega novega modela XCeed

Ceedovo družino (Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed) bodo poleg XCeeda do konca leta obogatile še nove hibridne različice

Pred nekaj dnevi se je na severu Slovaške, v kraju Teplička nad Váhom v predmestju Žiline, pričela proizvodnja novega modela znamke Kia.

V slovaški tovarni so po vsakoletni dvotedenski ustavitvi proizvodnje zagnali proizvodnjo novega križanca XCeed, ki je bil javnosti prvič predstavljen konec junija na Kiinem evropskem sedežu v Frankfurtu.

Gre za šesti model Kie, ki ga bodo proizvajali v tej edini evropski tovarni južnokorejskega avtomobilskega velikana.

XCeed bo še obogatil ponudbo družine Ceed – tretja generacija Kia Ceeda je od srede leta 2018 na voljo v 5-vratni in karavanski različici, v začetku 2019 pa so se jima pridružili še shooting brake ProCeed ter športni različici GT (Ceed in ProCeed), ki so prodajo družine Ceed v primerjavi z lani izboljšali za kar 41 %.

Družina Ceed se bo po predvidevanjih še bolje odrezala v drugi polovici leta, ko se bodo družini pridružile nove hibridne različice Ceeda.

V prvih šestih mesecih letošnjega leta so sicer v Kiini tovarni v Žilini, eni najsodobnejših avtomobilskih obratov na svetu, proizvedli 180.200 osebnih vozil in 222 tisoč motorjev (izdelujejo jih tudi za sestrski Hyundai).

Po osmih letih se je aprila končala proizvodnja enoprostorca Venga, ki je svoje mesto prepustil novemu mestnemu križancu XCeed, katerega proizvodnja se je začela avgusta.

Modeli Sportage, Ceed in Venga so v prvem polletju našli svoje kupce v kar 95 državah sveta – najbolj priljubljeni so bili v Rusiji (16 % celotne proizvodnje), Veliki Britaniji (15 %), 10-odstotni prag pa je dosegel tudi izvoz v Nemčijo.

 

Kia. Prva za ljudi.

 

 

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 49 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih